MAZANEC Z REMOSKY

15. dubna 2018 v 10:00 | Kit731 |  Receptář



Nedávno byly Velikonoce a na ně se dělává mazanec. I my jsme ho letos s mamkou vyzkoušely, ale ne klasický, ale z remosky. A jak se nám povedl?
Ingredience:
3 PL + 200 ml vlažného mléka, 1 kl + 100 g cukr, 30 g droždí, 1 PL + 360 g ph mouka, špetka soli, 2 žloutky, 120 g tuk, vanilka, citronová kůra, 50 g hrozinek, 50 g mandlí



Jak na to?
V půllitrovém hrnku smícháme 3 PL mléka, 1 kl cukru, 30 g droždí a 1 PL mouky, ze které necháme vzejít kvásek.
Do mísy prosejeme 360 g mouky, přidáme 100 g cukru, špetku soli a promícháme. Přidáme kvásek, žloutky, rozpuštěný tuk, 200 ml mléka a vanilku. Zpracujeme v těsto, ke kterému přidáme citronovou kůru, rozinky nebo kandované ovoce a důkladně promícháme. Těsto přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme hodinu kynout.
Po hodině těsto vyjmeme z mísy, vložíme do vymazané remosky a necháme kynout dalších dvacet minut. Mazanec potřeme rozšlehaným vajíčkem a bohatě posypeme mandlemi nakrájených na plátky.
Pečeme patnáct minut. Po této době víko odklopíme a těsto zakryjeme kolečkem z alobalu (ne vložíme kuličku z alobalu, jak jsem si, kdo ví proč, myslela). Pečeme dalších dvacet pět minut. Poté pečící víko vypneme a necháme mazanec ještě deset minut dojít.

Musím uznat, že mazanec byl výborný a všem moc chutnal, u mě zmizel ještě dříve, než se mi stihlo uvařit cappuccino :D Rozhodně si myslím, že jej zase někdy upečeme, a ne jen na Velikonoce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama